Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen “Üniversitelerarası Basketbol 2. Lig Grup Birinciliği Müsabakası (erkek)” 12-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversitemiz Erkek Basketbol Takımı Grubu’nda 2. olarak 1. Lige yükselmiştir. Üniversitemiz Basketbol Antrenörü Araş.Gör. Fırat ÖZDALYAN ve öğrencimiz Antrenör Egemen MANCI ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Metin KURŞUN kazanılan kupamızı, Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Banu Esra ASLANERTİK’e takdim etmişlerdir.

Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Banu Esra ASLANERTİK takım adına hocalarımızı tebrik edip başarılarının devamını dilemiş ve Dokuz Eylül Üniversitesi olarak sporun ve sporcunun yanında olduğunu ve tüm imkânlarla spora tam destek verildiğini belirtmiştir.