11-14 Mayıs 2017  tarihlerinde Tokat’ın Turhal İlçesi, Şenyurt Beldesi Mercimek Tepe’de bu yıl 4. kez  Uluslararası Cross Country Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmasını  düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Havacılık ve Yamaç Paraşütü Topluluğu,  4 ülkeden 100 sporcunun  katıldığı yarışmaya  DEHAVK olarak, 4 sporcumuzla  katılmıştır.

Yarışma formatına göre en fazla Olc puanını almaya çalışan pilotlarımız genel klasmanda birincilik ve üçüncülük kupasını kazanırken, takımlarda da  DEHAVK birincilik  kupasını almıştır. Yarışmanın  genel klasmanda birincisi Rasim ESEN 3.sü ise Metin KAVUNCU olmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Havacılık ve Yamaç Paraşütü pilot öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlarız.

Dokuz Eylül Üniversitesi Havacılık ve Yamaç Paraşütü Topluluğundan bölge rekoru

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Havacılık ve Yamaç Paraşütü Topluluğu pilotlarından  Hikmet SABANCI, 16 Nisan 2017 Pazar günü Ödemiş Bozdağ dan havalanarak Bursa Kıran ışıklar köyüne  kadar uçuş yaparak bu bölgeden yapılan en uzun  uçuşu gerçekleştirmiştir. Kuş Uçuşu olarak 166.1 km toplam uçuş olarak 178 km uçuş gerçekleştirerek bu rekoru Dokuz Eylül Üniversitesi Havacılık ve Yamaç Paraşütü Topluluğunun adına öğrencimiz ve topluluk başkanımız Hikmet SABANCI’yı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak tebrik eder. Başarılarının devamını dileriz.