ÜNİVERSİTEMİZ YURT ve ÖĞRENCİ KONUKEVİ BAŞVURU SONUÇLARI

Yayınlanma Tarihi: 20-09-2023

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRENCİ YURTLARI VE ÖĞRENCİ KONUKEVLERİNE ASİL OLARAK KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Asil olarak kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında, yurtlarımıza şahsen gelmeksizin başvuru sonuç ekranında belirtilen depozito bedelini* ve oda tipine göre yurt ücretini yatırarak uzaktan kayıt yapabileceklerdir.

Depozito ve yurt ücretinin yatırılacağı hesaplar farklı olup ücretlerin ilgili IBAN numaralarına yatırılması önem arz etmektedir.

2023-2024 Öğretim Yılında yurtlarımız ve öğrenci konukevlerimizde konaklamalar 25 Eylül 2023 Pazartesi günü itibarıyla başlayacaktır.

Uzaktan kayıt yapan öğrencilerimizin, kesin kayıt için gerekli olan ve ön kayıt başvurusunda beyan ettikleri bilgilere ilişkin belgelerin asıllarını 16 Ekim 2023 tarihi mesai bitimine kadar (Saat: 18.00) ibraz etmeleri gerekmekte olup; ibraz edemeyen (belgeleyemeyen) öğrencilerimizin yurt ve konukevi kayıtları İPTAL EDİLECEKTİR.

Seferihisar Kız veya Erkek Öğrenci Konukevi’ne yerleşen öğrencilerimiz, belgelerini Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlık Evrak Kayıt Bürosuna ileteceklerdir.

*Depozito bedeli banka şubesinden veya internet bankacılığı üzerinden yatırılmalıdır. Bankamatik fişi, yasal mevzuat gereği dekont olarak kabul edilememektedir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Tüm Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler:

• 2023 yılında kayıtlanan öğrenciler için Öğrenci Belgesi,
  • 2022 yılı ve öncesinde kayıtlanan öğrenciler için Öğrenci Belgesi ve öğrenim gördüğü akademik birimden disiplin cezası almadığını gösterir belge,
  • Sağlık Raporu (Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl-ruh hastalığı ve bulaşıcı hastalığı olmadığına ilişkin son 3 ay içinde alınmış sağlık raporu)
  • Adrese dayalı nüfus kayıt örneği,
  • Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • İkametgah Belgesi (Öğrenci, anne-baba ayrı ayrı olarak veya Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi-E-Devletten barkodlu belge oluşturularak alınabilir),
  • Arşivli Adli Sicil Kaydı,
  • Öğrencinin çalışmadığına dair SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belgesi (E-Devletten barkodlu belge oluşturularak alınabilir),
  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Dekontlar (Yurt Ücreti ve Depozito bedeli)

Ön Kayıt Başvurusunda Beyan Edilen Bilgilere İlişkin Belgeler;

• Anne/baba maaş bordrosu, anne-baba çalışmıyor ise işsizlik belgesi (Muhtarlık veya SGK),
  • Engel durumunu belirtir Sağlık Kurulu Raporu,
  • Anne-baba durumunu belirtir belge (ayrı, vefat ),
  • Okuyan kardeş öğrenci belgesi,
  • Ailenizin ev durumunu belirtir belge (kira ise kira kontratı, lojmanda ise lojmanda oturduğuna dair belge),
  • Orta öğretim ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamladığına ilişkin belge,
  • Ortaöğretimde vakıflar ve parasız yatılı ve devlet okullarında okuduğuna dair belge,
  • Şehit veya gazi çocuğu olduğuna dair belge,
  • 2022-2023 yılları içerisinde doğal afet geçirildi ise orta/büyük hasarlı olduğuna ilişkin AFAD’dan alınacak belge,
  • Ülkemizi bir spor dalında milli sporcu olarak temsil ettiğine dair belge,
  • Yabancı uyruklu öğrenciler için ek olarak pasaportun tasdikli fotokopisi ile emniyet makamlarından alacakları oturma izin belgesidir.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN