2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ YURTLARI BAŞVURU VE KAYIT BİLGİLERİ

Yayınlanma Tarihi: 14-08-2024

“Asil Liste”de yer alan ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz için kesin kayıt tarihleri 09-13 Eylül 2024 olup; öğrencilerimiz bu tarihler arasında yurtlarımıza bizzat gelmeksizin aşağıda yer alan hesap numaralarına, belirtilen depozito bedelini (Depozito bedeli muhakkak banka şubesinden veya internet bankacılığı üzerinden yatırılmalıdır. Bankamatik fişi, yasal mevzuat gereği dekont olarak kabul edilememektedir) ve oda tipine göre belirtilen yurt ücretini yatırarak uzaktan kayıt yapabileceklerdir.

Asil Liste’de ismi bulunan öğrencilerin, 09-13 Eylül 2024 tarihleri arasında, yerleştirildikleri oda tipine göre yatıracakları depozito ve yurt ücreti dekontları ile aşağıda yazılı bulunan “Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar” dan başvuru sırasında beyan ettikleri bilgilere ait evrakları taratarak barinma@deu.edu.tr adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

13 Eylül 2024 tarihi saat 17:30’a kadar ilgili evrakları barinma@deu.edu.tr adresine e-posta ile göndermeyen öğrenciler, barınma hizmetinden yararlanamayacaktır.

Yurdumuzda konaklama için öğrenciler 2024-2025 Eğitim Öğretim Akademik Yılı’nın başlamasından 3 gün önce kabul edilecektir.

Uzaktan kayıt yapan öğrencilerimizin, kesin kayıt için gerekli evrakların asıllarını yurtta kalacakları ilk gün yanlarında getirerek, ibraz etmeleri gerekmekte olup; başvuru belgelerinde beyan ettikleri bilgilere ilişkin belgelerini ibraz edemeyen (belgeleyemeyen) öğrencilerimizin yurt kayıtları İPTAL EDİLECEKTİR.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Evraklar:

• Öğrenci Belgesi,
  • 2023 yılı ve öncesinde kayıtlanan öğrenciler için Öğrenci Belgesi ve disiplin cezası almadığını gösterir belge
  • Sağlık Raporu (Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl-ruh sağlığı ve bulaşıcı hastalığı olmadığına ilişkin son 3 ay içinde alınmış sağlık raporu)
  • Adrese dayalı nüfus kayıt örneği,
  • Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • İkametgah belgesi (Öğrenci, anne-baba ayrı ayrı olarak veya Aynı Hanede İkamet Eden Kişi Belgesi E-Devletten barkodlu belge oluşturularak alınabilir)
  • Arşivli Adli Sicil Kaydı,
  • Öğrencinin çalışmadığına dair SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belgesi (e-Devletten barkodlu belge oluşturularak alınabilir),
  • 2 Adet Fotoğraf,
  • Dekontlar (Yurt Ücreti ve Depozito bedeli)

Yabancı uyruklu öğrenciler için ek olarak pasaportun tasdikli fotokopisi ile emniyet makamlarından alacakları oturma izin belgesi.

İnternet üzerinden yapılan başvuru sırasında beyan edilen bilgilerin ;

• Anne/baba maaş bordrosu, anne-baba çalışmıyor ise işsizlik belgesi (muhtarlık veya SGK),
  • Engel durumunu belirtir Sağlık Kurulu Raporu,
  • Anne-baba durumunu belirtir belge (ayrı, vefat ),
  • Okuyan kardeş öğrenci belgesi,
  • Ailenizin ev durumunu belirtir belge (kira ise kira kontratı, lojmanda ise lojmanda oturduğuna dair belge),
  • Lise ve dengi öğrenimi sırasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna ait yurtta barındığına dair belge,
  • Ortaöğretimde vakıflar ve parasız yatılı ve devlet okullarında okuduğuna dair belge,
  • Şehit ve gazi çocuğu olduğuna dair belge,
  • 2023-2024 yılları içerisinde doğal afet (sel, deprem, yangın) geçirildi ise (Orta/Büyük hasarlı), ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden afet geçirdiğine dair alınacak belge,
  • Ülkemizi herhangi bir spor dalında milli sporcu olarak temsil ettiğine dair belgeler ibraz edilmelidir.

T.C.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ÖĞRENCİ YURTLARI BAŞVURU VE KAYIT BİLGİLERİ

Üniversitemize 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan ve kayıtlı ara sınıf öğrencilerimiz, yurtta barınabilmek için başvurularını 19-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında http://www.deu.edu.tr internet adresi üzerinden DEBİS girişi bölümünden online olarak yapabileceklerdir.

Online başvuru işlemi sırasında web tarayıcısı olarak Chrome kullanılması önerilmektedir.
YURT BAŞVURUSU HIZLI ERİŞİM İÇİN https://akillikart.deu.edu.tr/yurt/yurtBasvuru/ TIKLAYINIZ.
YURTLARIMIZ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN https://sks.deu.edu.tr/ogrenci/ogrenci-yurtlarimiz/ TIKLAYINIZ

Başvuru sonuçları https://akillikart.deu.edu.tr/yurt/yurtSonuc/ adresinden DEBİS hesabı ve şifresiyle öğrenilecektir.

*Kredi ve Yurtlar Kurumu’na veya başka bir yurda kayıt hakkı kazanmış olmanız Üniversitemiz öğrenci yurtlarına ön kayıt yapmanıza engel değildir.

Ön Kayıt Tarihleri                           : 19/08/2024 Pazartesi – 30/08/2024 Cuma

Sonuçların İlan Tarihi                     : 06/09/2024 Cuma

Asil Liste Kayıt Tarihleri                : 09/09/2024 Pazartesi – 13/09/2024 Cuma

Yedek Liste Kayıt Tarihleri            : 16/09/2024 Pazartesi – 25/04/2025 Cuma