Günlük menülerimiz, Üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak gıda mühendisimiz ve diyetisyenimiz kontrolünde aşçıların tecrübeleri ile hazırlanmaktadır. Mutfaklarımızda 4 çeşitten oluşan menü hizmete sunulmaktadır.
Hammadde alınan firmalarda, İşletme Kayıt/İşletme Onay ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na uygunluk aranmaktadır.
Gıda mühendisimiz ve diyetisyenimiz tarafından yemek üretiminde kullanılan gıda ürünlerinin teknik şartnameleri “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na, “Türk Gıda Kodeksi Yönetmelikleri”ne, “TSE Standartlarına” ve ilgili diğer yönetmeliklere göre hazırlanmaktadır.
Mutfaklarda kullanılan gıda ürünlerinin ve üretilen yemeklerin analizleri, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü veya faaliyet konularına göre ilgili bakanlıkça yetkilendirilmiş, yeterli bilgi ve donanıma sahip, Türk Akreditasyon Kurumu veya Avrupa Akreditasyon Kurumlarına üye kuruluşlarca akredite edilmiş özel veya kamu laboratuvarlarında yapılmaktadır.
Mutfaklarımızda yemek servisi yapılmadan önce şahit numuneler alınarak 72 saat süreyle muhafaza edilmektedir.