Günlük menülerimiz, Üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları, mevsim koşulları göz önünde bulundurularak gıda mühendisi ve diyetisyenlerimizin kontrolünde ve aşçılarımızın tecrübeleri ile hazırlanmaktadır.
Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren 3 üretim mutfağında yemek üretimleri gerçekleştirilmekte olup üretilen yemekler 19 ayrı yemekhanede servise sunulmaktadır. Tüm mutfak ve yemekhanelerimiz gerekli gıda güvenliği ve hijyen koşullarına sahip olup Buca Merkez Mutfağımız ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahiptir.
Yemek üretiminde kullanılan gıda ürünlerinin Teknik Şartnameleri “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na, “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliklerine, “TSE Standartlarına” ve ilgili diğer yönetmeliklere göre uygun olarak hazırlanmaktadır. Hammadde alınan firmalarda, İşletme Kayıt/İşletme Onay ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na uygunluk koşulu aranmaktadır.
Mutfaklarımızda üretilen yemeklerin analizleri; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü veya faaliyet konularına göre ilgili bakanlıkça yetkilendirilmiş, yeterli bilgi ve donanıma sahip, Türk Akreditasyon Kurumu veya Avrupa Akreditasyon Kurumlarına üye kuruluşlarca akredite edilmiş özel veya kamu laboratuvarlarında yapılmaktadır.
Mutfaklarımızda yemek servisi yapılmadan önce şahit numuneler alınarak 72 saat süresince mevzuata uygun koşullarda muhafaza edilmektedir.
Mutfaklarımız:
DEÜ Merkez Mutfağı (DEÜ Merkez Yerleşkesi / Buca-İzmir)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mutfağı (Dokuzçeşmeler Yerleşkesi / Buca-İzmir)
Tıp Fakültesi Mutfağı (15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi/Balçova-İzmir)